Митничари заловиха близо 5000 кутии контрабандни цигари на Дунав мост

0
Митническите инспектори пресякоха два опита за изнасяне на цигари през границата
Митническите инспектори пресякоха два опита за изнасяне на цигари през границата Снимка: Агенция „Митници“ / архив

Митническите инспектори пресякоха два опита за изнасяне на цигари през границата

Два опита за пренасяне през държавната граница на цигари в тайници пресякоха митническите инспектори на ТД Митница Русе през последните два дни. Иззети са 95 400 къса (4770 кутии) цигари и 1040 грама тютюн.

При първия случай, на трасето на изход от България на Дунав мост край Русе на 15.12.2023 година е спрян за проверка лек автомобил с българска регистрация и управляван от български гражданин на път за Германия. Проверката установява, че зад облегалката на задната седалка в автомобила има допълнително изграден тайник, в който са намерени 40 800 къса (2040 кутии) цигари. Водачът не е представил документи, съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Намерените цигари са иззети, а водачът е санкциониран с акт за установяване на административно наказание.

Вторият случай е от 17.12.2023 година, на изход от България на Дунав мост при Русе е извършена проверка на пътнически микробус, управляван от български гражданин на път за Германия. Установено е, че към шасито на пода на автомобила е изградена допълнителна метална кутия – тайник. В момента на проверката изградената кухина е била пълна с тютюневи изделия - 54 600 къса (2 730 кутии) цигари и 1040 грама тютюн. Не са представени документи за платен акциз на тютюневите изделия. Акцизните стоки са иззети е и са съставени два акта на водача.

На 18.12.2023 година митническите служители на ТД Митница Русе са задържали още 4 800 къса (240 кутии) цигари. Тютюневите изделия са превозвани контрабандно в два различни товарни автомобила, управлявани от румънски граждани. В един случай скрити кутиите са били скрити зад тапицерията на задната стена на кабината, а във втория – във въздушния филтър на превозното средство. Акцизните стоки са иззети, на водачите са съставени актове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари