Минималните температури падат до -2°С в сряда

0
Условия за слани и намалена видимост ще има в Дунавската равнина, Предбалкана и котловинните полета от Западна България
Условия за слани и намалена видимост ще има в Дунавската равнина, Предбалкана и котловинните полета от Западна България

Сутрин става все по-хладно, но през деня се очаква чудесно време

През нощта срещу сряда времето над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и тихо. Повече облаци очакваме над Източна България. Ще духа слаб източен вятър. Условия за слани и намалена видимост ще има в Дунавската равнина, Предбалкана и котловинните полета от Западна България, информира MeteoBalkans.

Минималните температури ще се понижат и ще са между минус -2 и плюс 5°С. Най-високи ще са градусите по Черноморието – до 8°–10°С.

Денят в по-голямата част от страната ще започне със слънчево време. Около водните басейни ще се образуват мъгли, но до обед те ще се разсеят. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 20-24°С, малко по-високи в Югозападна и Северозападна България – до 22-24°С. Ще продължи да духа слаб, а в източните райони - до умерен североизточен вятър.

Времето в София:

През нощта срещу сряда над столицата ще е предимно ясно. След полунощ ще се образуват мъгли, ще има условия и за слани. Минималните температури ще се понижат и ще са около нулата.

През деня ще преобладава слънчево време. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 20-21°С.

Прогноза за фини прахови частици:

В сутрешните часове очакваме завишаване на нивата на ФПЧ над София, Перник, Благоевград, Велико Търново и Пловдив.

Времето по Черноморието:

През нощта срещу сряда по крайбрежието ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла.

През деня ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури на въздуха ще са 18-20°С. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Времето в планините:

През деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 9°С.

Времето на Балканите

Очакваме чудесно време на полуострова. Видимостта около речните басейни до обяд ще е временно намалена. Температурите бавно ще се повишават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари