Глобиха шофьор от Русе с 400 лв за превишена скорост на бул. "България"

7
Районният съд в Русе потвърди решението за електронния фиш, издаден на шофьора
Районният съд в Русе потвърди решението за електронния фиш, издаден на шофьора Снимка: СБА

400 лева глоба за превишена скорост на бул.“България“

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърден електронен фиш за налагане на глоба на П. Б. за управление на МПС с превишена скорост, бе потвърдено от по-горната инстанция и влезе в законна сила, съобщиха от там. 

На 08.04.2018г. в 12,57 ч. в гр. Русе на бул. „България“ до бензиностанция „Лукойл“ в посока Румъния стационарна видео-радарна система е заснела „Фолксваген Голф“ с русенска регистрация да се движи с 81 км/ч при разрешена скорост 50 км/ч. Срещу собственика на автомобила – 55-годишния П. Б. бил издаден обжалвания електронен фиш и му бил връчен на 24.11.2021 г.

Състав на Районен съд – Русе е потвърдил фиша, отхвърляйки доводите на жалбоподателя за изтекла давност и неиндивидуализиране на местонарушението. Съгласно закона, нито обикновената погасителна давност, нито абсолютната от 4 години и половина от датата на нарушението не са били изтекли. Според съда, приложената към електронния фиш снимка установява деянието, индивидуализирано чрез време и място на извършване, скорост и регистрационен номер на автомобила. Наложеното наказание глоба в размер на 400 лева е законосъобразно, доколкото разпоредбата от Закона за движение по пътищата предвижда фиксиран размер на санкцията за случаите на превишение на скоростта от 31 до 40 км/ч.

П. Б. е обжалвал това решение, но касационната инстанция напълно е споделила изложените от Районен съд - Русе мотиви. Предвид изхода на спора, жалбоподателят е бил осъден да заплати на ОДМВР-Русе 80 лв. юристконсултско възнаграждение.

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърден електронен фиш за налагане на глоба в размер на 400 лв. на П. Б., вече е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Газ до ламариНта
    И по "Волов" нагоре да пъплиш с 50 км, при положение че има разделителна ивица с ограда по средата междудвете платна против пресичане няма особенна логика, но това е въпрос на организация по-скоро. Въпросът е когато са сложили някакъв знак, да се спазва от всички, а не да важи за "малоумници" които спазват и за такива, които никой не спира и глобява. Това е по-дразнещо от всичко.
  • 1
    5
    Несъгласен
    Това е бг организация,тоя бул.трябва да е нещо като околовръсно,значи от жп гара до дунав мост отиваш без да минаваш през града,тапите,светофари по 80 сек.и всички останали неудобства.Та искам да кажа на управата да го организа за тая цел а не да ни скубят от ограничения с право натискат хората,решил един бензижия да си построи бензиностанци и хоп дай да ограничим хилядите минаващи МПСта щото тоя не си направил ускорителна лента както по белите държави и да не забравяме че пътното платно е за автомобили не за хора и разни заспали овце,измислени са надлези подлези всякъкви съоръжения,ма що да не сложим едни 40 км/ч (скорост за файтони с един кон)и след 100 м патрулката на хранилка.
  • 15
    4
    За кучета и котки може, а за...
    Малко са го одрали, нека му държи влага и да се сеща друг път като минава поне оттам. Лошото в случая е,че когато човек реши да спазва това ограничение, винаги отзад буквално на бронята ти се "закача" някой турски или румънски ТИР и започва да "натиска", присветвайки нонстоп с фарове да даваш газ. Който не вярва, нека да си седне в колата и да спази ограничението от началото на "Охлюва" до кръговото на Дунав мост. И Господ да го пази!
  • 27
    3
    Даа
    Русенци добре ги порите ама чужденците дето минават със 100 Ко става
  • 11
    2
    Гост
    Днес на кръстовището на Мартен Николово, един ме изпревари с превишена скорост, на кръстовището, на непрекъсната лента, при насрещно идващ автомобил. Четири нарушения, а няма кой да варди там. Колко ли нарушители има на него кръстовище само за ден?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари