110% увеличение на цените на твърдите горива от май досега

0
Омбудсманът Диана Ковачева е сезирала КЗК за драстичното поскъпване
Омбудсманът Диана Ковачева е сезирала КЗК за драстичното поскъпване Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Диана Ковачева е сезирала КЗК за драстичното поскъпване

Проблемът с твърдите горива за отопление е сериозен, защото близо 40% от хората се отопляват на твърди горива. Цените от май досега на твърдите горива са се увеличили с почти 110%. Това обяви пред bTV омбудсманът Диана Ковачева.

Близо със 70% в рамките на година са нараснали цените на твърдите горива.

Ковачева поясни, че е сезирала Комисията за защита на конкуренцията да провери защо така драстично са поскъпнали твърдите горива за отопление. Цените нарастват драстично, изтъкна Ковачева, която има сигнали за това, че няма дърва, а пък цените са много високи. Въпросът е, че има спекула и е важно какво КЗК ще каже.

Тя посочи, че проблемът на хората е в това, че тези, които се отопляват на твърди горива за миналия сезон не са получили никакви компенсации. Затова Ковачева се надява сега това да бъде променено. Част от хората, които живеят сами, болни са и са социално слаби, могат да поискат енергийна помощ. Срокът за помощта изтича на 31 октомври, каза Ковачева.

Диана Ковачева добави, че за останалите, които не отговарят на такива изисквания, трябва да се надяват, че ще получат компенсации от страна на държавата.

За новата линия на бедност в размер на 504 лева, Ковачева заяви, че трябва да се подготви почвата още преди края на настоящата година, да се увеличи линията на бедност с още. Социалните помощи също трябва да бъдат обвързани с линията на бедност, която трябва да бъде адекватна.

Според нея трябва да има компенсации и заради високата цена на газа.

Във връзка с предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, Ковачева е поискала от ЦИК представителите на Секционните избирателни комисии да помагат на хората с увреждания, които искат да упражнят правото си глас. Има хора, които няма да могат да упражнят правото си на глас, като карантинираните например, защото срокът за подаване на заявления изтече, каза още Диана Ковачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари