10 години затвор за обир на банков трезор в Русе

0
Апашите пробили отвор на външна стена на трезора и през него измъкнали 150 000 лева, 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара
Апашите пробили отвор на външна стена на трезора и през него измъкнали 150 000 лева, 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара

Апашите пробили отвор на външна стена на трезора и през него измъкнали 150 000 лева, 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара

Извършителят на кражба на пари от банков трезор в град Русе окончателно е осъден на десет години лишаване от свобода при първоначален строг режим, както и да заплати на банката сума от 188 385 лева и лихви - обезщетение за претърпени имуществени вреди от престъплението. Решението на Върховния касационен съд е окончателно, след като делото бе разгледано преди това от Окръжен съд - Русе и Апелативен съд - Велико Търново.

Обвинителният акт срещу И.П. е внесен от Окръжна прокуратура - Русе. Съдът е признал И.П., на 53 г., за виновен, за това че за времето от 26.03.2016 г до 27.03.2016 г., в гр. Русе, след предварителен сговор с неустановено лице, в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на технически средства, извършил кражба на пари на стойност 188 385 лева, от владението на банка "Ю.Б." АД - клон Русе и неговия управител, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

За да извършат кражбата, те предварително събрали информация за разположението на трезора, след което в двата почивни дни пробили отвор на външна стена на трезора и през него успели да извадят 150 000 лева, 7000 британски паунда, 12 000 щатски долара. 

Присъдата е приведена в изпълнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари