Обвиненият за обир на нигериец в Русе остава в ареста

0
19-годишният обвиняем вече е осъждан, включително и за същото по вид престъпление
19-годишният обвиняем вече е осъждан, включително и за същото по вид престъпление

19-годишният обвиняем вече е осъждан, включително и за същото по вид престъпление

Определението на Окръжен съдРусе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Ю. Б., бе потвърдено от Апелативния съд и влезе в законна сила. Лицето е било привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 26.11.2022 г. в условията на опасен рецидив, в съучастие, направил опит да отнеме чужди движими вещи - три броя златни синджири от владението на нигерийския граждани Д. А., като употребил за това сила.

Според въззивните магистрати, вземайки най-тежката мярка за неотклонение, Окръжен съдРусе е постановил обоснован и законосъобразен съдебен акт. Това следва, на първо място, от събраните до момента доказателства, които на този ранен етап сочат на обосновано в достатъчна степен предположение за съпричастността на Ю. Б. към престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. За такова деяние е предвидено наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Видно от справката за съдимост, 19-годишният обвиняем вече е осъждан, включително и за същото по вид престъпление, като последната присъда е изтърпял на 01.10.2022 г. Налице е реална опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие с цел да избегне наказателната отговорност за извършеното тежко престъпно деяние. Предишните му осъждания сочат, че той е лице с трайно установени криминални навици, като неговото поведение не се е повлияло от налаганите до този момент наказания.

Определението на Окръжен съдРусе според Апелативния съд е правилно и законосъобразно, поради което е потвърдено и вече е в законна сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари