Русенски ученици с награда на ЮНЕСКО

0
Наградата е за документален филм за Русенски Лом
Наградата е за документален филм за Русенски Лом

Киноразказът за Русенски Лом на младите творци от гимназията по електротехника спечели първо място на международен конкурс, ще го прожектират в Париж.

Ученици от Русенската професионална гимназия по електротехника и електроника ”Апостол Арнаудов” заеха първо място на Международния конкурс за филм и сценарий “Сини брегове”, организиран от Националната Комисия на ЮНЕСКО в Румъния. Това съобщи Силвия Русева, ст. учител по английски език и училищен координатор за ЮНЕСКО.

Християна Косева, Даниел Николаев от 11-д клас и Атила Панджар от 9-д клас снимали  и монтирали кадрите за документалния филм “Русенски Лом – рожба на р.Дунав”, в който проследили културното и историческо наследство по протежение на реката до вливането й в Дунава.

Учениците откриха интересни локации в едноименния природен парк, които дадоха стимул на креативното им мислене и провокираха въображението им, коментира Русева. Филмът ще бъде прожектиран в централата на ЮНЕСКО в Париж, което е изключително доказателство за качеството на положения труд и невероятните усилия и ентусиазъм на учениците, допълва преподавателката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари