Зрелищни кушии ще има в Русенско

2
Празникът в Русе ще е на Хиподрума
Празникът в Русе ще е на Хиподрума

Празникът в Русе ще е на Хиподрума

С традиционните конни състезания ще бъде отбелязан Тодоровден тази събота.

В Русе от 11:00 часа на Хиподрума клубовете по конен спорт „Истър“ и „Екуестре“ организират паркур за напреднали и паркур за начинаещи ездачи и млади коне.

В Ново село също ще има атракции за празника. Там от 13:00 часа ще започне параден ход на коне, след което ще се състоят състезания с мотофрези, АТВ и коне.

Тодоровден ще отпразнуват и жителите на община Бяла. Както обичаят повелява, ще бъдат организирани кушии, които обещават много емоции за малки и големи.

В Босилковци надбягванията с коне започват от 11:00 часа на стадиона. В Полско Косово състезанията са от 11:30 ч. на местното футболно игрище, където зрителите ще изберат най-гиздав кон и най-автентична каруца.

Тодоровден е известен още като Конски Великден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Танжу
    Гюнтер се казва ама то пък ено сирене!!! Трагедия! В Бъзън само Красимир ибуш прави истинско сирене.
  • 1
    1
    Horse’s
    Много хубаво , че на празника се сещаме за тези страхотни животни, но тук няколко пъти срещам постове, за местен фермер от с. Бъзън при които, имаше скоро смъртен случай. Но явно и той си плаща защото вместо да му се избодат очите, “му се изписаха вежди!” Дни след инцидента канап 1 направи за това прекрасно семейство рекламен репортаж за дейността им! Браво! Забравиха само, че да се похвалят колко коне колят и убиват там с брадви, и после заравят останките им, и съвсем нелегално правят суджуци! Забравиха да се похвалят и колко гуми горят но явно няма на кого! Да живее България ! Явно няма кои да го спре да трепе коне като луд! А случая с починалия човек “вече отдавна са го забравили явно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари