Зрелищна катастрофа в Санкт Петербург завърши с шестима ранени

0
Шофьорът на автобуса е бил заклещен и спасителите изрязвали ламарините, за да го измъкнат
Шофьорът на автобуса е бил заклещен и спасителите изрязвали ламарините, за да го измъкнат Снимка: Twitter

Автобус се блъсна в стълб в Санкт Петербург. Броят на ранените при инцидента на Ленинския проспект, където стана инцидентът, нарасна до шест души

Това беше съобщено пред журналисти в четвъртък в пресслужбата на градската здравна комисия, предаде tass.ru., цитиран от Petel.bg

"Има шестима ранени. Двама от тях са хоспитализирани в Института за спешни изследвания, четирима души са в болница № 26. Две жертви са "в тежко състояние", останалите са със средна тежест ", заяви комисията. Добавяйки, че една бригада на линейка е оставена на дежурство на мястото на инцидента по искане на Министерството на извънредните ситуации.

По-рано в централата на Министерството на вътрешните работи за града и Ленинградска област ТАСС съобщи, че при инцидент са ранени петима души - шофьор на автобус, кондуктор и трима пътници.

На мястото на инцидента работят полицаи и служители от централния офис на Министерството на извънредните ситуации в Санкт Петербург. Те се опитват да сложат на земята автобуса, който се е сблъскал с лампа.

Инцидентът, според Централния офис на Министерството на вътрешните работи, е станал около 10:00 часа московско време на кръстовището на Ленински проспект и улица "Котина". По предварителна информация водачът на пътническия автобус е загубил контрол.

Както съобщиха на ТАСС в прокуратурата на Санкт Петербург, по случая е започнала проверка. „Прокуратурата ще направи оценка на спазването на закона, когато на линията бъде пуснато превозно средство, за да се осигурят пътнически услуги на населението, включително по време на медицински преглед на водача“, каза представител на надзорната агенция.

Според източник на ТАСС в медицинските служби, две от жертвите след инцидента са откарани в болницата, а още трима са лекувани на място. "Най-много пострада шофьорът на автобуса, той беше заклещен в кабината, спасителите трябваше да го изрязват от разрушения автомобил със специален инструмент", каза източникът. ТАСС все още няма официално потвърждение на тази информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари