Зона за катерене и приключения правят край Русе

5
Възстановяват по проект русенската хижа "Алпинист"
Възстановяват по проект русенската хижа "Алпинист"

Възстановяват по проект русенската хижа "Алпинист"

Туристическо дружество "Приста“ - Русе спечели финансиране от фондация "Америка за България“ за проекта си "Зона за катерене и приключения – Алпинист“, който ще бъде подкрепен с 150 000 лева. Общо седемнадесет са одобрените проекти в конкурса „Развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав“, сред които е и русенският.

Проектът ще развие туристическата зона при хижа "Алпинист“ в община Русе в непосредствена близост до най-значимия обект за скално катерене в тази част на страната и българското поречие на Дунав – Басарбовските скали.

Дейностите са свързани с подобряване на туристическата инфраструктура и предлагането на атрактивни услуги като скално катерене с инструктор, преминаване по маршрут с железен път, спускане с лодки по река Русенски Лом, наблюдение на птици, провеждане на събития със състезателен характер.

Основна цел на проекта е възстановяването на хижата като работещо и атрактивно място за настаняване. Проектът се осъществява в партньорство с Община Русе, местни спортни и туристически клубове и туроператори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 4
    Вашите кумуняси прости не могат да "крадат" и за това ви е яд, тъпчо червеночугунопразноглав! РеZZНАЦИтата само жалки копейки ви дават да пляскате тъпи коментарчета! Ааааах колко сте жалки празноглавци! Анадънму? :)
  • 0
    4
    Америка
    "дава" наще крадът кот могът .. няма значение кой дава за тях,важно е да се краде
  • 0
    3
    БРАВО
    Един американски негър ми дадоха от Хамерика зад България, много добре ми намества аналната чакра, докато пиша депесарски опорки! Дано скоро събера за операцията за смяна на пола!
  • 3
    2
    24
    хАмерика, НИКОГА не дава или подарява, тя продава или дава на заем, пепе-дебиле!!!
  • -4
    1
    БРАВО
    Америка дава безвъзмездно пари, за да се гради и подобрява всичко, а ТероруZZшлямия напада и разрушава съседни държави! ФАКТ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари