Значителен ръст на имотните сделки и цени в Русе

0
Сключени са 2482 сделки с имоти. Това е с рекордните 27% повече сделки с имоти в сравнение със същия период от миналата година
Сключени са 2482 сделки с имоти. Това е с рекордните 27% повече сделки с имоти в сравнение със същия период от миналата година Снимка: Dunavmost

Сключени са 2482 сделки с имоти. Това е с рекордните 27% повече сделки с имоти в сравнение със същия период от миналата година

Русе е един от градовете с най-голямо увеличение на цените на жилищните имоти в България. Цените на имотите в града са се увеличили с над 5% на годишна база за първото тримесечие на годината, като ръстът е още по-голям при старите жилища (6,5%) показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

Отчасти повишените цени се дължат и на факта, че хората в града търсят да закупят все по-големи жилища. Професионални агенти споделят с Реалистимо, че клиентите им търсят предимно по-големи апартаменти със средна площ от над 100 кв. м., които разполагат с 2 или 3 спални помещения.

Повишено търсене на имоти в Русе

Едновременно с повишаването на цените, Реалистимо отчита и значителен ръст в броя сделки с покупко-продажба на недвижими имоти в града.

По данни на Агенцията по вписванията в Русе, само за първите шест месеца от годината (Януари до Юни) е имало 2482 сделки с имоти. Това е с рекордните 27% повече сделки с имоти в сравнение със същия период от миналата година.

Много русенци използват този момент за да публикуват и техните имоти за продажба за да стигнат по-бързо до сделка на по-добра цена. Ниските лихви по ипотечни кредити, както и високата инфлация, карат много хора, които обикновено биха наели жилище, да се замислят за закупуване на апартамент или къща.

За платформата на Реалистимо

Реалистимо стартира портала за недвижими имоти в Русе през август. В портала са публикувани както имоти от частни лица, така и пълното портфолио от жилищни имоти на по-добрите агенции за недвижими имоти в града.

За да е максимално пълно предлагането на апартаменти и къщи, в платформата са поместени и обявленията за търгове и публични продани от частни и държавни съдебни изпълнители, синдици, както и търгове на НАП.

Допълнително платформата предлага и информационен блог за недвижими имоти с информация относно изповядване на сделки с имоти, информация за кредити, както и основните теми преди предприемане на голямата стъпка за търсене на ново жилище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари