Златните резерви на Русия надхвърлиха рекордните 150 милиарда долара

2
Международните резерви на Русия са нараснали с почти 3% през ноември
Международните резерви на Русия са нараснали с почти 3% през ноември

Международните резерви на Русия са нараснали с почти 3% през ноември

През ноември златните резерви на Русия са възлизали на 151,9 милиарда долара. Показателят се е увеличил в парично изражение с 2,2% и е достигнал рекордна стойност, съобщава РИА Новости, цитирана от Агенция Фокус. Предишният максимум бе регистриран през октомври - 148,7 милиарда долара.

Във физическо изражение златните резерви спадат за втори пореден месец. През ноември те са намалели с почти 16 тона, до 2315 тона.

Международните резерви на Русия са нараснали с почти 3% през ноември. Обемът им е достигнал своя максимум от април - 592,4 милиарда долара. От 2022 г. Централната банка не може да управлява част от златно-валутните резерви на Русия поради наложените на Москва санкции от Запада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    не може да е вярно
    Аз вярвам само на ушето тео, той рече че яйце в Русия струва 180 рубли, и не е казал колко злато има в рашата! Значи рашата няма злато! УНИАН също не е рекла за златото, пък бесарабския фронт въоПще!
  • 2
    2
    Хаха
    РИА новости ли го е съобщила, "верно е"!
  • 6
    1
    Джери Дзержински
    По-добре Тео Ушев стане президент на Русия, за да намалеят златните и резерви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари