ЗИЛ срещу Порше

0
Eдно Х5 M „умира“, а един ЗИЛ се преражда
Eдно Х5 M „умира“, а един ЗИЛ се преражда

Eдно Х5 M „умира“, а един ЗИЛ се преражда: горе-долу така изглежда историята на шантав руски тунинг проект, който разбунва духовете в Интернет пространството.

Става въпрос за ЗИЛ-130 – един от камионите, герои на социалистическия труд, който получава задвижването (мотор и скоростна кутия) и окачването на ултрабързия SUV BMW X5 M.

В резултат на метаморфозата самосвалът, задвижван някога от стар 6-литров V8 със 150 конски сили, сега ускорява за 5,5 сек от 0 до 100 км/ч с помощта отново на V8 – но този път 4,4-литров Biturbo, „напомпан“ до 600 „коня“ след тунинг.

Самият Youtuber, водещият на канала AcademeG, по брилянтен начин демонстрира как можеш да превърнеш дефекта в ефект – защото той е същият човек, който се преобръща с X5 M, използвано за донор на проекта! Естествено, по оригиналното окачване на SUV-a са се наложили промени, пише alonews.

Вместо да се мъчи с огромния „геврек“ на ЗИЛ-а, водачът контролира движението с волана на BMW-то, а и разчита на арматурното табло и на скоростния лост от „бавареца“. В кабината откриваме дори селектора на iDrive-системата!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари