Живо агне в тоболата на “Великденско хоро” в Русе

1

Традиционното “Великденско хоро” се завихри днес в Русе на площада пред Общината. То е съпроводено с атрактивни награди в томбола и конкурси за  най-здраво яйце – борец, най-красиво писано яйце, най-добре аранжирана кошница с яйца и най-хубав великденски козунак. Куверти за елитни русенски ресторанти, за детски магазини, облекла от русенски шивашки фирми, ваучери за пазаруване и стоки за бита са само част от изненадите.

Най-голямата награда остава традиционното живо агне, което тази година е предоставено от денонощен магазин “Чарли”. Журито отчете не само масово участие, но и млада възраст на състезателите. Така например в конкурса за писано яйце се включиха две 3-годишни братчета, млада участничка беше показала древна техника, имаше и майтапчийско боядисване...

Организатори са Община Русе и Фолклорният танцов театър „Найден Киров“. Танцовият театър представи пълна фолклорна палитра със своя концертен състав – оркестър, солисти, детски ансамбъл и школа за народно пеене. Участваха и ансамблите “Здравец” и “Русчуклийче” при Общински детски център за култура и изкуство, както и школата по народно пеене към детския център.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари