Жители на Велинград протестираха срещу изграждането на 5G антена

2
Хората са притеснени за здравето си и искат спиране на дейностите
Хората са притеснени за здравето си и искат спиране на дейностите Снимка: БНТ

Хората са притеснени за здравето си и искат спиране на дейностите

Жители на Велинград излязоха на протест срещу изграждането на 5G антена на мобилен оператор. Те заявиха, че са притеснени за здравето си и настояха за спиране на дейностите. Протестиращите поискаха и незабавната намеса на общината, съобщава БНТ.

В продължение на години сграда на бившия “диетичен стол” във Велинград се руши, като днес се е превърнала в сборище на наркозависими. Въпреки това там започна изграждането на базова станция на мобилен оператор. Това изкара велинградчани на протест, притеснени за своето здраве.

Ето какво казват те:

"Много вредни електромагнитни излъчвания имат тези антени с определени честоти, които ще повлияят на нашето здраве, на децата ни, на всички хора в района".

"Не сме съгласни с поставянето на такива антени, които вредят на здравето на нашите деца, на животните, на растенията и на всичко около нас".

Според протестиращите, монтираните стълби върху съоръжението представляват опасност за техните деца.

Въпреки, че сградата е собственост на Министерството на здравеопазването, протестиращите поискаха съдействието на общината. От там също изразиха своите притеснения.

"Сградата е безстопанствена, стълбите не са обезопасени. Виждате тук, наблизо има и детски площадки, играят децата и в крайна сметка не се знае дали някое дете няма да се покатери горе, на високото. Мен, лично, това ме притеснява", каза Костадин Коев - кмет на община Велинград.

След протеста бе сформирана работна група. Същата вече е сезирала Министерството на здравеопазването и РДНСК относно притесненията на хората и състоянието на сградата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Operator
    И след протестите отидоха в офиса на оператора и скандираха : ама аз си купих 5G телефон за 1000 лева, пък нямам 5G. Що бе?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари