Жител на Мизия: Ще бия с тоягата всеки, който се опита да гласува на 5 октомври

0
Жител на Мизия: Ще бия с тоягата всеки, който се опита да гласува на 5 октомври
Снимка: BNews

Бедстващите жители на Мизия скочиха на властта – и на местната, и на държавната. На 24-ия ден след потопа останалите без домове хора окупираха общината, за да изкрещят, че се чувстват изоставени. „Ще бия с тоягата всеки, който се опита да гласува на 5 октомври”, закани се гневен мъж, а съгражданите му го подкрепиха.

Оказва се, че въпреки усилията по отводняването и разчистването градът все още е потънал в боклуци, а по-голямата част от домовете са необитаеми. Влагата, калта и гниещата покъщнина още са вътре. Не достигат нито доброволци, нито техника, за да се изкарат отпадъците от къщите. На това отгоре старото сметище край града, в което се трупат боклуците след наводнението, вече е запълнено.

Хората признават, че нервите им наистина не издържат, защото зимата чука на прага, а те не знаят къде ще я карат. Според тях оценките вървят бавно, а обезщетенията, които кой знае кога ще получат, няма да им стигнат за ремонтите, а още по-малко за нови къщи. Проблемът според кмета Виолин Крушовенски е, че оценките се правят на данъчна основа, което означава, че мизийци ще получат жълти стотинки за имотите си. Той настоява да се направят промени в закона, за да може да се дадат обезщетения за ново строителство, а не да се изплаща старото. Ако обаче нещата останат в това положение, хората ще получат по 3-4 хиляди лева за къщите си. А с тези суми наистина няма да могат да направят нищо и ще останат на улицата. Алтернативата да настанят във фургони също никак не се харесва на местните. „Искаме си къщите, искаме си живота”, настояват те и предупреждават, че ще се бунтуват до дупка.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари