Жена роди третото си дете вкъщи

0
Жена роди третото си дете вкъщи
Снимка: roditelji.me

Жена от пазарджишко село е родила сама третото си дете в домашни условия и едва ли е щяла да потърси лекарска помощ, ако не й е трябвало удостоверение за новороденото от акушеро-гинекологичното отделение в държавната областна болница, пише вестник "Монитор".

Докторите останали като гръмнати, когато на 5-ия ден от раждането родилката се появила в здравното заведение и се наложило да й бъде направен преглед, за да се установи дали всичко е минало нормално.

Според завеждащия АГ-то д-р Георги Стоянов жената имала кръвотечение и остатъци от плацентата, била с нисък хемоглобин и разкъсвания. Пред докторите майката споделила, че първите й две раждания били със секцио, а сегашната й бременност била следена, но самата тя искала да ражда в столична болница. Тъй като болките я хванали по-рано от края на термина, тя не пожелала да постъпи в пазарджишка лечебница, защото не искала да я отделят от бебето й, и така то се появило на бял свят в селската къща.

По щастливо стечение новороденото момченце било добре, а пъпната връв на сина си отрязал бащата. Според лекари раждането в домашни условия крие риск и за майката, и за бебето, тъй като е можело да се отлепи плацентата или новороденото да получи някаква инфекция.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари