Жена роди на тротоара пред болница в Румъния

0
Случаят е можело да приключи и по не толкова щастлив начин
Случаят е можело да приключи и по не толкова щастлив начин

Случаят е можело да приключи и по не толкова щастлив начин

Жена роди на тротоара пред болницата в румънския град Урзичени. За случая съобщиха от Полицейския инспекторат в окръг Яломица. Предстои да бъде образувано наказателно дело, започнала е и вътрешна проверка, предава Диджи24 и БТА.

Според информацията на медията пациентката е била докарана в болницата около 05:00 ч. тази сутрин и е била поета от медицинска сестра. Тъй като в лечебното заведение нямало дежурен гинеколог, сестрата решила да се обади на тел. 112 и да извика линейка, която да транспортира родилката до болницата в Слобозия. Никой обаче не казва как пациентката се е озовала да ражда на тротоара пред лечебното заведение. Помага ѝ екипът на извиканата линейка.

Седмицата започва с нов живот. Тази сутрин около 06:00 часа екип 97 на спешната помощ в Яломица с подстанция Узичени асистира раждането на 24-годишна млада жена. Тя стана майка на трето напълно здраво момиче. Поздравления за майката, поздравления за моята колежка Габриела Добра за професионализма и съпричастността”, отбеляза в профила си във Фейсбук един от двамата членове на екипа на линейката Мариан Йордаки. Той допълни, че пише голяма черна точка на общинската болница в Урзичени за пълна незаинтересованост и невнимание към пациента и подчерта, че случаят е можело да приключи и по не толкова щастлив начин.

Публикацията му вече е споделена стотици пъти, а в коментарите под нея хората искат намесата на властите.

Министърът на здравеопазването Александру Рафила обяви, че ще провери случилото се чрез Държавната санитарна инспекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари