Жена роди на борда на самолет, за неин късмет пътувал медицински екип

1
Лекарите нямали никакви инструменти, затова използвали връзки за обувки, за да прекъснат пъпната връв
Лекарите нямали никакви инструменти, затова използвали връзки за обувки, за да прекъснат пъпната връв

Лекар и екип медицински сестри, специализирани в неонатология, се оказаха на точното място в точното време, за да помогнат на американка от щата Юта да роди на борда на самолет, съобщават Асошиейтед прес и  DarikNews.bg

Лавиния Маунга пътувала от Солт Лейк Сити до Хавай на 28 април за семейна ваканция, но започнала да ражда в 29-та гестационна седмица на борба на самолета.

Д-р Дейл Глен, личен лекар и медицинските сестри Лани Бамфийлд, Аманда Бийдинг и Мими Хо от неонатологично интензивно отделение на болницата в Норт Канзас Сити, Мисури, пътували със същия полет.

"Около средата на полета съобщиха, че има извънредна ситуация, случвало ми се е и преди екипажът да попита дали има лекар на борда, но случаят този път беше наистина спешен", каза д-р Глен. Докторът и медицинските сестри веднага се отзовали.

Поради липса на инструменти и техника, те развихрили въображението си - използвали връзки за обувки, за да прекъснат пъпната връв, а сърдечният ритъм на бебето бил измерван с помощта на смарт часовник.

"Всички ние се опитахме да работим в много ограничено, тясно място на борда на самолета, което също беше предизвикателство, но се справихме чудесно като екип", каза д-р Глен.

Раждането на момченцето, което е кръстено Реймънд, се превърна в хит в ТикТок. Видеото, публикувано от една от пътничките, бе събрало повече от 11 милиона гледания до неделя вечерта.

Медицински екипи посрещнали самолета на летището в Хонолулу и откарали майката и новороденото в местна болница. Трите медицински сестри успели да ги посетят там. Майката скоро била изписана, а бебето остава в неонатологичното интензивно отделение засега.

"Имах такъв късмет трите медицински сестри и лекарят да бъдат на борда и да ми помогнат, да стабилизират бебето и да се грижат за него до края на полета", каза щастливата майка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари