Жена пострада в опит да гаси пожар край 9-ти км

0
Възрастна жена пострада в опит да гаси пожар във вилна зона
Възрастна жена пострада в опит да гаси пожар във вилна зона Видео: БГНЕС

Възрастна жена пострада при опит да загаси пожар, избухнал във вилна зона край Русе. Тя е получила обгаряния по ръцете и краката и е откарана в болница. Настанена е в отделението по пластична хирургия без опасност за живота. Тъй като огънят се е разпрострял и по крайпътния скат по пътя Русе - Бяла, движението в участъка бе затруднено близо час и половина.

Пожарът е избухнал малко преди 16 часа в района на 9-ия километър, където има много вили. Все още не е ясно каква е причината, но огънят е бил в зона, където има изоставени постройки. Възрастната жена е решила да потуши огъня със собствени сили, но не е успяла. Тъй като мястото е труднодостъпно, с много храсти и дървета, се е наложило да я пренесат на ръце до линейката. На мястото на инцидента са били изпратени три пожарни екипа, които са били затруднени от терена и се е наложило да гасят с тупалки огъня. Изгорели са 5 декара овощни насаждения и сухи треви.

Огънят се е разпрострял много бързо и по сухите треви и храсти, израсли по крайпътния скат по пътя Русе - Бяла. Заради дима и гасенето от страна на пожарникарите движението бе затруднено и се регулираше от полицейски екипи.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари