Жена пострада леко при катастрофа на булевард “Тутракан“

3
Инцидентът е станал между тир и лек автомобил
Инцидентът е станал между тир и лек автомобил Снимка: Кремена Любчева

Инцидентът е станал между тир и лек автомобил

Жена е пострадала леко при катастрофа тази сутрин на булевард “Тутракан“ в Русе, съобщава Русе Медиа.

Водачката се е движила в крайна лява лента, а камионът е правил от средна лента обратен завой. При маневрата колата е била блокирана от тира. Полицията изяснява каква е причината и кой е нарушил правилата за движение.

Екип на Спешна помощ е откарал водачката на леката кола за преглед в болница. По първоначална информация тя е пострадала леко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    567
    Свидетели казаха,че влекачът е излизал от пристанището и предприел извършване на маневрата обратен завой от средната лента
  • 6
    6
    мммм
    Маркировката на снимката казва кой е прав и кой крив. Ако изобщо има нужда от спор по този въпорс. ТИР-а е нарушил правилата. Дори да има право да прави завой от средната лента /заради габаритите си/ той пак е длъжен да пропусне превозните средства, които се движат в лявата лента.
  • 11
    5
    до номер 4 (не съм номер 3)
    Вероятно колегата се уповава на този текст по-долу, но не съм сигурен доколко той е релевантен към конкретната ситуация, тъй като в Правилника за движение се споменава единствено за десен завой. В този случай вероятно нито тираджията си е погледнал в огледалата, нито жената в колата е следяла добре обстановката край себе си и резултатът е налице. Раздел VII. Глава 2. Когато радиусът на завиване на пътното превозно средство е по-голям от радиуса на завоя, завиването може да започне и от друга част на платното за движение, но водачът на завиващото превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, преминаващи от дясната му страна.
  • 9
    4
    до 3
    Посочи ми това място в правилника, а в случая завоят е с достатъчно голяма крима, че дори и некадърен каруцар с ТИР да може да завие от лявата лента.
  • -11
    3
    Ганчо
    Голямогабаритни МПС имат право да правят завой от средна лента. Научете правилника и тогава коментирайте. В случая всички са бързали.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари