Жена иска пари за погребението на живите си деца

1
Една от лъжите й била, че детето й уж е починало от топлинен удар и тя трябва да прибера тялото му от Франция
Една от лъжите й била, че детето й уж е починало от топлинен удар и тя трябва да прибера тялото му от Франция

„Детето ми е починало от топлинен удар. Трябва да прибера тялото му от Франция!”, пише Павлина Иванова от Горна Оряховица на един от хората, от които измъква пари.

Тя има различни имена, представя се и като знатната французойка Шантал Ролан, пише в. "Борба". Десетки нейни кредитори от целия регион очакват реакция от прокуратурата.
 
Те са предоставят на медиите имейли, есемеси и чатове на комбинативната горнооряховчанка, от които излизат потресаващи факти.
 
Тя лъже безсрамно, че децата и мъжът й са починали, и за да уреди погребенията им и докарването на телата от чужбина, измъква пари.
 
„Каквото съм взела, ще го върна, аз имам да давам, но има и такива, които имат да дават на мен. Сега съм болна и инвалид“, заяви Павлина пред кмета на Самоводене Николай Милаковски, който също е един от измамените. Местният управник притежава запис на заповед за 3200 лв., които дава под формата на заеми на комбинативната дама, която имала намерение да развива бизнес.
 
„Павлина, ти излъга десетки хора както в Самоводене, така и в региона. Свикнал съм да гледам хората в очите, но теб даже ми е жалко да те гледам. Стигна дотам, че човек, на който дължеше също пари, от глад да се принуди да вземе твоя вещ, за да се компенсира, като нямаше правосъдие. Ти пусна жалба срещу него и накрая осъдиха него вместо теб“, заяви Милаковски на среща между измамницата и кредиторите й. Дори, след като си тръгва, Павлина не спира с измамите. Репортери стават свидетели как тя куцука по ул. „В. Левски“ с десния крак, подпирайки се на бастунче. В един момент обаче помощното средство за придвижване бе прехвърлено в лявата ръка, а „повреден“ тутакси се оказа левия й крак.
 
„Няколко пъти съм плащал за погребения на детето й и на тъжа й. Като разбрах, че ме лъже, отидох на място и видях бабата и момиченцето живи и здрави. Разказах на тъщата какво се случва и й казах, че се радвам, че я виждам в цветущо здраве, но съм плащал няколко пъти за погребението й, както и за докарването на тялото й от чужбина. Възрастната жена онемя“, разказва на свой ред и Емил Здравков след сблъсъка си с Павлина-Шантал. Той също разкри, че Павлина ползва няколко имена и самоличности, но най-затрогващата й история е това, че е дъщеря на Мишел Ролан, член на изключително богатата и уважавана френска фамилия, която дава и името на турнира „Ролан Гарос“.
 
Комбинативната дама, която отскоро се подвизава в Горна Оряховица, имала афинитет към поезията й, а дар словото и развинтената й фантазия й помагали да плете схема след схема. Така един от излъганите й превежда за няколко години над 30 хил. лв.
 
Стана ясно, че даже действащи полицаи са били оплетени от Павлина. Със сладки приказки и лъжи те също са били омаяни да й превеждат пари, ту за бизнесначинания, ту за погребения на близки.

Източник: Вестник Борба
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари