Жега! Очакват ни над 40 градуса

1
Ако прогнозите се оправдаят, вероятно ще има доста нови топлинни рекорди
Ако прогнозите се оправдаят, вероятно ще има доста нови топлинни рекорди

Жега и нови топлинни рекорди. Това, според синоптиците, ни очаква през последната седмица на юни.

Пикът на горещините се очаква в последните два работни дни на седмицата. Ако прогнозите се оправдаят, вероятно ще има доста нови топлинни рекорди, тъй като се очаква на много места живакът в термометрите да прехвърли 40-ото деление. Рекордната температура в Русе за юни е 37 градуса, измерени през на 26 и 27 юни 2007 г. През юли същата година са били измерени 40 градуса.

Днес ще е предимно слънчево, около и след обяд в низините и равнините – горещо. Максималните температури ще са между 32° и 37°, за Русе – 34-35 градуса. След пладне над западните райони и Рило-Родопската област ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През цялата седмица ще бъде слънчево и горещо, В четвъртък се очаква навлизане на нов, още по-горещ въздушен фронт и към максималните стойности ще се добавят нови 3-4 градуса. Тогава се очаква на места те да надхвърлят 40°С.

В неделя се очаква да започне известно захлаждане и максималните температури ще се върнат към обичайните за сезона 32-35 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари