Жълт код за Русе

3

Предупреждението е за силен вятър

Атмосферното налягане сутринта ще бъде значително по-ниско от средното за месеца, но през деня ще започне да се повишава. Жълт код за усилване на вятъра е обявен в части от страната. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ. Кодът е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич.

В отделни райони ще превали и прегърми през деня. Вятърът все още ще бъде от юг, до умерен, в Източна България и на места северно от планините - временно силен. Минималните температури ще останат високи - между 7°С и 12°С, в София - около 7°С.

В хода на деня на югоизток топлият вятър ще утихне, а от северозапад ще задуха студен, с който ще започне захлаждане. Поривите ще са особено силни следобед и вечерта в Дунавската равнина и най-вече по централните и източните северни склонове на Стара планина.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините ще духа умерен и силен западен вятър, след обяд - северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра - от сняг, но след обяд с понижението на температурите границата между дъжд и сняг ще се понижава. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°С, на 2000 метра - около 2°С.

През нощта и в неделя вятърът ще отслабне, но температурите ще се понижат осезаемо. И ако в събота са в широкия интервал от 12 до към 19-20 градуса, то в неделя призори ще паднат малко под нулата в котловините на западна България. Именно там ще превали сняг – краткотрайно и без натрупване. Неделята ще е прохладна и ветровита, но облачността постепенно ще се разкъса, по-видимо в западните райони. По-късно през деня температурите ще се колебаят между 8 и 13 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари