Температурите тази сутрин: От -6° в Западна България до плюс +8° в Русе

2
Новата седмица започва с дъжд, облаци и вятър в Източна България
Новата седмица започва с дъжд, облаци и вятър в Източна България Снимка: Ангел Ангелов / Фейсбук

Новата седмица започва с дъжд, облаци и вятър в Източна България

Постепенното затопляне продължава с минимални температури тази сутрин в широки граници - от минус 5°-6° на места в Западна България до +8° в Русе и Ахтопол; в София - минус 1°, предава БНТ.

Повишението и при максималните температури ще продължи и в повечето райони днес ще са м/у 15° и 20°, в София - около 16°. Облачността ще е променлива, по-често значителна над североизточните райони, но ще е почти без валежи.

Вятърът ще се усили и ще бъде умерен, в Северна България - временно силен с посока от запад-северозапад. В районите с предупредителен код жълто се очакват пориви до близо 90 км/ч.

През нощта вятърът временно ще отслабне, в Дунавската равнина до умерен, с посока от запад-югозапад. Облачността ще намалее и минималните температури утре отново ще бъдат в широки граници - от минус 2° на отделни места в Югозападна България до 10°-11° в североизточните райони от страната.

С около градус ще се повишат и максималните температури - ще са между 16° и 21°, в София около 16°. Ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-югозапад.

Предимно слънчево ще бъде времето и в планините. Ще бъде ветровито, ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от запад. Температурите в курортите ще са от 6° на Алеко до 11° в Боровец и Пампорово.

И на Балканите в сутрешните часове ще бъде слънчево, но от северозапад облачността ще започне да се увеличава. След обяд на места в северните райони ще превали дъжд, в планините - сняг. Слънчево ще бъде почти през целия ден в Гърция.

У нас, в понеделник отново ще бъде ветровито, облачно, със слаби валежи от дъжд главно в Източна България. Дневните температури ще се понижат с 6-7 градуса.

През следващите дни облачността бързо ще намалее до предимно слънчево и отново ще се затопли. В четвъртък облачността ще е по-често значителна, не са изключени изолирани слаби валежи от дъжд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари