Жълт код за опасно време в голяма част от страната

0
Почти навсякъде ще вали дъжд
Почти навсякъде ще вали дъжд

Почти навсякъде ще вали дъжд

Почивните дни започват с мрачно време. Ще бъде и по-хладно от изминалите дни. В почти цялата страна ще е предимно облачно и ще вали дъжд. В много райони валежите ще са придружени и от гръмотевици, а количеството им може да достигне 20-30 литра на квадратен метър.

Затова за голяма част от страната е сила жълт код за опасно време.

НИМХ

С умерен североизточен вятър ще започне да нахлува хладен въздух и температурите ще се понижат. Максималните днес ще достигат едва между 23 и 29 градуса, информира Нова телевизия.

И по Черноморието ще има доста облаци, а кратки валежи се очакват главно по северното и централното крайбрежие. Следобед вятърът от североизток ще се усили и ще направи морето малко по-бурно. Температурата и на въздуха и на водата ще достига 24-25 градуса.

Планините днес няма да са гостоприемни и подходящи за туризъм. В районите до 2000 метра ще е облачно, а в по-високите части видимостта ще е намалена. Очакват се и валежи с гръмотевици, по-интензивни следобед. Ще се усеща хладен североизточен вятър, който ще понижава температурите.

И в неделя температурите у нас ще останат под 30 градуса. Дъждовете обаче ще са на по-малко места, а в много райони следобед ще има и слънчеви часове. В понеделник и вторник атмосферата временно ще се стабилизира. Валежи ще има на съвсем малко места и в повечето райони ще преобладава слънчево време. В сряда и четвъртък очакваме нова порция дъждове с гръмотевици, след това слънцето ще се завърне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари