Земетресение разтърси Южна Италия

1
Няма данни за щети, съобщиха от Гражданска защита
Няма данни за щети, съобщиха от Гражданска защита

Няма данни за щети, съобщиха от Гражданска защита

Силно земетресение е регистрирано в 23:53 часа във вторник в Южна Италия. Магнитудът е бил 4,6 по Рихтер. Епицентърът е на 2 километра западно от Монтагано (Кампобасо), на дълбочина 23 километра. Няма данни за щети по хора и вещи, съобщиха от Гражданска защита.

В Кампобасо училищата ще останат затворени за проверки. Много хора са спали в колите си, предаде NOVA.

Училищата също бяха затворени във всички общини на епицентъра, а също и в някои села в района на Форторе Молизано, вече засегнати от земетресението в Сан Джулиано ди Пулия, където през 2002 г. 27 загинаха при силен трус.

Земетресението е последвано от по-малки трусове.

Най-силният от тях е бил усетен в общините Монтагано, Рипалимосани, Матрисе, Кастелино, Чивитакампомарано, Лусидо, но и в целия регион, а също и в Абруцо, Кампания, Пулия и Лацио.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари