Земеделският министър: Няма опасност страната да остане без хляб

0
Той подкрепя хлебопроизводителите в исканията им за намаляване на ДДС като мярка срещу галопиращите цени на храните
Той подкрепя хлебопроизводителите в исканията им за намаляване на ДДС като мярка срещу галопиращите цени на храните Снимка: БГНЕС

Той подкрепя хлебопроизводителите в исканията им за намаляване на ДДС като мярка срещу галопиращите цени на храните

Не е реална опасността цели региони в страната да останат без хляб.

Това заяви край Лясковец министърът на земеделието Иван Иванов в отговор на предупреждението на хлебопроизводители за фалити и увеличение на цената на хляба с над 25 процента, предава БНР.

С актуализацията на бюджета аграрното министерство ще настоява данъкът върху добавената стойност за хляба и храните да бъде намален от 20 на 9 процента.

Проблемите на хлебопроизводителите са основно заради увеличаващата се цена на природния газ, а държавата ще намери механизми, за да ги компенсира, заяви аграрният министър Иван Иванов:

"Правителството в момента работи усилено в тази посока. Аз не смятам, че има реална заплаха ние да останем без хляб, още повече, че България е нетен износител на пшеница. Ние имаме достатъчно количество. Новата реколта се очаква д бъде много добра. Няма обективни предпоставки да се случи подобно нещо". 

Земеделският министър подкрепя хлебопроизводителите в исканията им за намаляване на ДДС като мярка срещу галопиращите цени на храните. Според Иван Иванов по темата има разбирателство в управляващата коалиция:

"На актуализация на бюджета ще настояваме изрично нашата парламентарна група и БСП като част от коалицията да бъде намален ДДС на основните хранителни стоки, не само на хляба. Последно разговаряхме за 9 процента".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари