Зеленски: Доро утро, украинци, нашето оръжие е наше право, няма да се предадем!

0
Украинският лидер увери, че ще остане в Киев
Украинският лидер увери, че ще остане в Киев Видео: NOVA

"Няма да хвърлим оръжията", заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Зеленски се появи във видеозапис, заснет пред президентския офис в Киев, отбелязва агенцията. Украинският лидер увери, че ще остане в Киев.

Добро утро, украинци. Появиха се фалшиви информации, че ще заповядам на армията да сложи оръжие и ще се евакуирам. Чуйте - тук съм. Няма да се предадем. Ще защитаваме държавата си. Нашето оръжие е наше право. Това е нашата земя. Нашата страна и децата ни. Ще ги защитаваме всичките. Това исках да ви кажа. Да живее Украйна, заяви украинският държавен глава. 

"Няма да хвърлим оръжията, ще защитаваме държавата си", каза още Зеленски. По-рано Асошиейтед прес съобщи, че Съединените щати са предложили на президенмта да го евакуират от украинската столица, но той е отказал.

"Битката е тук, нуждая се от боеприпаси, не от разходка", е казал украинският президент в отговор на предложението на САЩ, разказа високопоставен американски служител в сферата на разузнаването, добре запознат с проведения със Зеленски разговор. 

Зеленски призова украинците да не вярват на "фалшивите информации", които циркулират в интернет, че той възнамерява да нареди на украинската армия да се предаде.  "Нашите оръжия са нашата истина. Това е нашата земя, нашата страна. Нашите деца. Ще защитим всичко това. Слава на Украйна", заяви украинският лидер. Зеленски публикува обръщението си на ожесточените сражения, които водят за Киев тази сутрин украинските и руските сили, отбелязва Франс прес. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    hm
    Какви сънища сънува зеленското еврейче: т.нар. му украинските "патриоти" избягаха и не искат да стрелят по братята си, за да наливат вода във нацистката украинско-американска мелница. Като ги спира, отвлича и задължава да стрелят, ги прави пушечно месо, а после какво - ще ги изкара нац. предатели и сам ще ги избие, за да ги припише на Русия.
  • 1
    1
    123
    Първо теб да арестуват ! Ще си първия петел на зоната, в която те пратят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари