Здравният министър реанимира мъж пред погледа на минувачи

0
Откарват го във ВМА, но за съжаление пациента почина
Откарват го във ВМА, но за съжаление пациента почина Снимка: БГНЕС / Архив

Здравният министър проф. Николай Петров присъства на Четвъртата годишна конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор“. При откриването той сподели преживяване от вчерашния ден, при което е трябвало да помогне като лекар.

Около 17:00 часа здравният министър е видял, че има линейка пред сградата. Той веднага е слязъл, за да се опита да помогне. На улицата е имало припаднал човек, на когото спешните медици са оказвали първа помощ. Мъжът е бил в критично състояние. Правили са му сърдечен масаж. Той се включва да помогне и тръгва заедно в екипа към най-близкото лечебно заведение. По професия здравният министър е реаниматор. Линейката е пристигнала за 5 минути в пиков час, подчертал е министър Петров, предаде Novini.bg.

Пациентът е откаран във ВМА. Оттам е приет в шокова зала. Започнали са действия по неговото реанимиране. Тогава министърът си тръгва. Малко по-късно, за съжаление, пациентът умира.

След преживяването проф. Николай Петров коментира, че така постъпва всеки медик. Той призова медиите: „Пишете за доброто. Хората имат нужда да чуват за добрите неща. Лошото убива“.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари