Заведението няма да работи поради липсата на сериозен персонал

1
Туризмът по Черноморието - ниски заплати, но високи цени
Туризмът по Черноморието - ниски заплати, но високи цени Снимка: Facebook

Туризмът по Черноморието - ниски заплати, но високи цени

Една снимка на надпис с неработещо заведение предизвикаха сериозни размисли и дискусии за състоянието на туризма в Черноморието. Написаното "Днес заведението няма да работи поради липсата на сериозен персонал" стана повод за спорове за качеството на услугите и работната среда на морето.

Хората в социалната мрежа изразяват разочарование и безпокойство за липсата на кадри и ниското заплащане в туристическия бранш. Един от коментаторите отбелязва, че заплатите в туризма не са адекватни спрямо изискванията и работното време, като мотивацията за работа е тясно свързана със заплащането.

Още един коментар показва, че проблемите с персонала са повлияни от икономическите последици. Затварянето на големи работодатели през септември остави безработни множество хора, без да им бъдат изплатени дължимите заплати. Това създава допълнителна напрежение и безпокойство в обществото.

Още един аспект, който се обсъжда, е ниското възнаграждение на труда. Работници са принудени да работят дълги часове без почивен ден, за заплати под минималния жизнен минимум. Отбелязва се, че някои работодатели предпочитат да наемат чужденци за още по-ниско заплащане.

Ниското заплащане и лошото отношение към персонала са един от факторите, които допринасят за кризата в отрасъла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    5
    Лекдн
    Мутривиращо заплащане.....1000лв,смях в залата.
  • 22
    4
    ЗАКРИВАЙ
    Супер новина! Това ще е съдбата на всеки един мутренски хотел и ресторант. Вече се продават доста хотели по морето. До някоя друга година ако не си намерят купувачи ще трябва да ги събарят :) Мутрите които с откраднатите народни пари си накупиха хотели и ресторанти, години наред налагат системен тормоз на персонала си. Колко оплаквания от стотици млади хора имаше през годините, че не им се изплащат и без това малките заплати? Винаги последния месец не им го плащат и ги заплашват с побой. На следващата година нови млади хора и така си мислеха, че ще лъжат до безкрай. Ама младите хора ви научиха чалъмите и вече не се хващат на хорото. Истинските хотелиери и ресторантьори нямат проблеми с липсата на качествен персонал! Пазят си качествения персонал, включително и извън сезона. Създават добра работна среда, дават добри заплати, клиентите остават доволни от качествено обслужване и храна и заведенията им са пълни. Ама тия шефове като ония шефове дето си купуват нова луксозна кола всяка година.
  • 19
    3
    Калоян
    Със сериозно заплащане ще си реши проблема този работодател
  • 20
    2
    Ф16
    Със сухо дупе риба не се лови.Като е толкова хубаво да станат шефовете на това заведение персонал и да не се оплакват.за 3 месеца искат да ви изкарат здравето и след това се спасявайте кой как може и до следващото лято.
  • 26
    1
    минувач
    Ми работете си вие. Какво ви спира.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари