Затврник в Белене издаде втора книга

0
Това е книга за начина, по който се фалшифицират избори,  за това как се става областен управител за 100 000 лв
Това е книга за начина, по който се фалшифицират избори, за това как се става областен управител за 100 000 лв Видео: Нова телевизия

Сунай Ремзизатворник и писател. Той излежава присъда за убийство в затвора в Белене. Докато го прави обаче, пише. А сега издаде и втората си книга

Анонсът към първото му произведение е: „Това е книга за начина, по който се фалшифицират избори,  за това как се става областен управител за 100 000 лв,  за това колко струват съветниците на ДПС в Силистра”.  

Наскоро Ремзи представи втората си книга. 35-годишният мъж е убеден, че все още не е готов да излезе, но скоро ще бъде друг човек. Защо пише, какво иска да каже с книгите си и защо смята, че място като затвора наистина превъзпитава.

„Чувствам се много виновен. Именно затова съм тук в затвора  и такива като мене трябва да бъдат тук, за да се поправят и станат по-пълноценни граждани на България”, споделя Ремзи.

Преди 2007 г. Ремзи е на гребена на вълната – с много пари и власт. Бил един от лидерите на младежкото ДПС в Силистра и собственик на няколко заведения. 

Животът на този човек се обърква през един мартенски ден на 2007 г. Или както казва той –„тогава аз обърках живота на много хора”. 

За Сунай Пророкът е в отпуск още в първите дни след убийството, което извършва. Тогава той бяга в Турция, но е заловен и затворен 14 месеца в истанбулския затвор Картал Ха Типи. 

Семейството на Сунай го подкрепя, затова той е решил да бъде нов човек. 

„Искам да си завърша правото, защото ми останаха няколко изпита, след това искам да запиша психология и да се занимавам с жени претърпели насилие или деца, които са аутисти, защото предпочитам да спася няколко човешки живота веднъж един отнех и сега искам да по някакъв начин да помогна на повече хора. Аз искам да създам бъдещето си”, заявява писателят.  

Вече има 2 свои книги – „Казиното ДПС” и „Тук няма Аллах и Пророкът е в отпуск”. И двете са написани в затвора в Белене, с които иска да предпази младите хора от бъдещи грешки. 
Част от продажбите на първата книга Сунай дарил за лечението на болно момче. В книгата си пише, че живота е хубав, ако знаеш как да го живееш. Благодарен е, че в Белене му е даден шанс да се промени и да твори. Горд е с това, че е избран за кмет на затвора и се радва, че зад решетките вече има свои последователи, които също творят. Вече е изтърпял 9 години и половина от наказанието си. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари