Затвориха заведението, в което близо 100 деца се натровиха

1
Стафилококи са открити в четирима от персонала на фирмата за кетъринг и бармана, който е обслужвал децата в заведението
Стафилококи са открити в четирима от персонала на фирмата за кетъринг и бармана, който е обслужвал децата в заведението Видео: БНТ

Заведението, където 97 ученици получиха хранително отравяне на коледно парти, беше затворено от Агенцията по безопасност на храните във Варна.

Кетъринг фирмата също. Открити са положителни резултати за стафилококи в служители на двата обекта, съобщи БНТ.

Стафилококи са открити в четирима от персонала на фирмата за кетъринг и бармана, който е обслужвал децата в заведението. Инспекторите са установили още, че не са използвани прибори за еднократна употреба.

Затова са направени проби и на приборите в кафе-бара, но замърсяване не е открито. От Агенцията по храните са сезирали полицията във Варна заради несъответствия при подадената информация за използваните продукти.

Д-р Златина Димова - директор на Областната дирекция "Безопасност на храните" - Варна: От предприятието твърдят, че не са ползвали и руска салата, не са ползвали и майонеза. Децата и учителите твърдят, че е имало такива храни.

Следващата седмица се очаква да излязат и резултатите от пробите, направени от Регионалната здравна инспекция на учениците.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари