Затварят "Дунав мост"

3
Спират движението по моста за по три часа от днес до 5 октомври
Спират движението по моста за по три часа от днес до 5 октомври Снимка: БГНЕС

Спират движението по моста за по три часа от днес до 5 октомври

От днес до 5 октомври /четвъртък/ за три часа през нощта - от 22:00 ч. до 1:00 ч., ще бъде ограничено движението по "Дунав мост" при Русе. Временната организация е за изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите на моста. За всички видове превозни средства ще бъде преустановено преминаването в двете посоки през гранично контролно-пропускателния пункт, съобщиха от АПИ.

За да не се затруднява движението аварийните работи ще се извършват през нощта, когато трафикът и натовареността на граничния пункт е по-слаб. При изпълнението на ремонта ще се използва материал, който изисква при втърдяването му да няма никакви вибрации по конструкцията на моста. Целта е предприеманите сега аварийни дейности да осигурят нормалното експлоатационното състояние на моста до започване на предстоящия основен ремонт.

През деня и останалата част от нощта движението в района на ремонта ще се осъществява в една лента, с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти. Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но аварийно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по мостовото съоръжение.

Трасето на българската територия на Дунав мост, с дължина 1,057 км, се нуждае от основен ремонт и такъв е залегнал в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“. В края на август т. г. беше обявена обществена поръчка за основен ремонт на съоръжението въз основа на изготвен технически проект. Основен ремонт на Дунав мост до момента не е предприеман. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият проект предвижда основен ремонт на съоръжението, цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и т. н. Проучват се варианти как основният ремонт да се извърши без да се затваря мостовото съоръжение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Никой
    Пак кражба на пари, всяка година ремонт и все по зле става
  • 2
    1
    Гочето
    Ами аз не го ползвам,така че може и да го срините.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари