Заснеха служител на ДАИ да рекетира тираджия

3
Българинът иска пари от шофьора с кодирани думи
Българинът иска пари от шофьора с кодирани думи

Водач на камион с турска регистрация е спрян за проверка малко преди границата с Турция на ГКПП „Капитан Андреево“.

На записа ясно се чува как българският инспектор поздравява на турски и започва да си говори с шофьора, като използва и български и турски думи. Българинът иска пари от шофьора с кодирани думи, като вместо конкретната сума, той назовава цветовете на евробанкнотите, алармира Биволъ.

На въпрос на турския тираджия Пари ли да давам?“, българинът невъзмутимо отговаря: „Ми, кво искаш, контрол ли да ти правя?“. На въпрос на тираджията: „Кач евро?“ (Колко евро?), той отговаря – Ти си знаеш, комшо, маави (сини), йок кармазъ (не червени) – т.е. синята банкнота (20 евро), а не червената (10 евро). Турският шофьор му казва, че има само турски пари – 100 лири.

Българинът иска още 10 евро, след което се чува как двамата си разменят банкноти. След това те се шегуват нещо за парите и се разделят, като си пожелават всичко добро.

Турските превозвачи имат страница във Фейсбук, в която споделят горчив опит при преминаване в България. От нея става ясно, че порочната практика не е нещо необичайно в страната ни и съседите ни винаги са подготвени с пари, които да дадат, в случай, че ги спрат за проверка у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари