Кола се движи със 130 км/ч на автопилот по магистрала "Тракия"

1
Клипчето беше публикувано, а след това изтрито от социалните мрежи
Клипчето беше публикувано, а след това изтрито от социалните мрежи Видео: NOVA

Клипчето беше публикувано, а след това изтрито от социалните мрежи

Публикация в социалните мрежи привлече общественото внимание във вторник. Става въпрос за автомобил, който се движи по АМ "Тракия" със 130 километра в час. На пръв поглед в клипчето няма нищо смущаващо, освен факта, че автомобилът се движи на автопилот, докато шофьорът се намира не на шофьорското място, а на пасажерската седалка.

Клипчето вече е изтрито от социалните мрежи. NOVA се опита безуспешно да се свърже с човека, който го е заснел и най-вероятно е и шофьор на въпросния автомобил.

„Абсолютно е възможно да се шофира на автопилот. Всяка година автомобилите се ъпгрейдват и всички марки и модели в момента се стремят да придобият автономност. В момента имаме чисто нови автомобили, които могат да се движат сами. Те се ориентират по пътната маркировка, някои модели се ориентират по камери. Затова понякога с тях стават ПТП-та. Причината – по нашите пътища липсва маркировка на места, има дупки и автомобилът не може да отчита правилно пътната обстановка и понякога става беля”. Това заяви автомобилният експерт от Bri4ka.com Филип Лазаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Има идиоти
    , които пият на автопилот . Не мога да преценя кои са по-опасни ?
  • 1
    2
    как
    спира на стоп палка. Идеален е да се пренасят емигранти
  • 4
    1
    Елизабет
    Заради такива самоубийци страдат и нормалните хора. Оставете ги тези да се изтрепят и не се занимавайте с тях. На крива кола с автопилот пътната маркировка и пречела !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари