Защо русенските забележителности не са достатъчно популярни сред румънските туристи?

0
Експерти хвърлят вината върху туроператорите в Русе
Експерти хвърлят вината върху туроператорите в Русе Видео: БНТ

Русе и регионът не са достатъчно разпознаваеми за румънските туристи.

Това е установило експертно проучване на Бизнесцентъра за подпомагане на малки и средни предприятия и техни румънски партньори.

Експертите са установили като съществен недостатък, че туроператорите в Русе не са достатъчно инициативни, информира БНТ. Фирмите, които посрещат корабите с чужди туристите, използват набраната от социализма инерция и не разработват нови варианти за дестинации.

Катя Горанова - изпълнителен директор на Бизнесцентър за подпомагане на малки и средни предприятие - Русе: Не се правят достатъчно неща, които могат да накарат туристите да оставят финансов ресурс тук - те идват, гледат в такива времеви интервали, в които дори магазините не са отворени.

Бизнесцентърът в Русе в партньорство със сродни организации в Гюргево са разработили обща туристическа стратегия за граничния регион, която популяризира най-привлекателните места от двете страни на река Дунав. Тя е направена така, че ако туристите посетят Басарбовския скален манастир до Русе, след това вниманието им да се пренасочва към манастира Комана - до Гюргево.

Катя Горанова: Те са с частично препращане и към Румъния, т.е. продуктът е такъв, че, който иска да види нещо, да има идея, че там също има аналогична възможност.

В същото време чуждите туроператори посочват като проблем обраслите с треви и храсти пътеки по някои от забележителностите в региона.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари