Посланикът на Румъния в България пристига в Русе за обсъждане на редица проблеми

1
Поканата за визитата бе отправена лично от областния управител Борислав Българинов
Поканата за визитата бе отправена лично от областния управител Борислав Българинов Снимка: Областна администрация

Посланикът на Румъния в България Н.Пр. Бръндуша Предеску ще посети Русе и региона в края на тази седмица

Това стана ясно от проведен току-що разговор между нея и областния управител Борислав Българинов. Поканата за визитата бе отправена лично от Българинов. В петъчния ден предстоят поредица от срещи с представители на бизнеса в региона, а също и с академичната общност от Русенския университет „Ангел Кънчев“. Плановете на дипломата предвиждат разговор на четири очи с областния управител, а също и дискусии относно предизвикателствата пред висшето образование с чл.кор. проф. дтн Христо Белоев. Очаква се Н.Пр. Бръндуша Предеску да се срещне и с кмета на града Пенчо Милков, както и да посети Асоциация „Еврорегион Данубиус“. Всички споменати срещи се организират по предложение и с подкрепата на Борислав Българинов.

Припомняме, че през средата на месец септември Борислав Българинов, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, а също и Вероника Гечева, експерт в Областната управа, чийто ресор е именно трансграничсното сътрудничество и иновациите бяха част от делегация участвала в разговори за задълбочаване на сътрудничеството между Русе и Гюргево, а също и други области в северната ни съседка най-вече в сферата на икономическото развитие и културата. Тогава посланик Предеску определи региона Русе – Гюргево като един от най-динамично развиващите се по цялата граница между двете държави и го даде за пример за отлично институционално сътрудничество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук