Румънски туристи задръстиха "Дунав мост"

3
Километрични опашки от автомобили на два ключови булеварда
Километрични опашки от автомобили на два ключови булеварда Видео: NOVA

Километрични опашки от автомобили на два ключови булеварда

Километрични опашки се образуваха на границите у нас в съботния ден. С декрет на турския президент Реджеп Ердоган българските граждани ще могат да влизат в южната ни съседка само с лична карта вместо с международен паспорт. В събота трафикът на ГКПП „Капитан Андреево” е интензивен. Поради новите правила резервациите в Турция са се увеличили през последните дни. Колони по границите се образуват и заради прибиращи се гастарбайтери, информира NOVA.

Опашка от коли има и на „Кулата". Трафикът се регулира от „Пътна полиция".

Колони от коли се образуваха и на ГКПП „Калотина”. За влизане от Сърбия се чака минимум 4 часа. Основната част са пътуващи турски граждани, които работят в Западна Европа и предимно в Германия.

В другия край на България - на "Дунав мост" край Русе шофьори също чакаха в километрично задръстване. Причината се оказаха стотиците румънски туристи, които се прибират от българското Черноморие, Гърция и Турция. От Гранична полиция съобщиха, че работят всички гишета за контрол, но се налага автомобилите да спират, за да платят таксата за преминаване по Дунав мост, което отнемало време. Интензивният трафикът е в двете посоки на моста. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Иметоjiryr
    А за полицията, те си знаят - след дъжд качулка. Там сгряват късно. Рутинно, само камерки и глоби, другото надхвърля възможностите.
  • 2
    4
    Моето име
    Можеше някой мозък "да открие топлата вода" и да направи плащането за моста да стане както например се плаща в Турция. Но пуста тъпота. Някакъв измислен "собственик" на Еконт, бивш министър вече, оцени труда си на ....стотин евро на час, и пак .....тъпота. Пълно нещастие ни тресе, до пълното ни изчезване.
  • 0
    3
    Гост
    Правете им трети мост при Силистра и разтоварете пътя Русе-Бяла.
  • 6
    2
    русенец
    Вчера около 14 часа следобед се прибирахме от Тутракан и на последното малко кръгово имаше патрулка и един полицай ни предупреждаваше, че има задръстване и да минем през индустриалната зона. Така, че това е предвидено, не знам коментатора под мен кога е минал и от къде е минал. Но вчера ранния следобед полицаите ни спестиха това задръстване
  • 5
    1
    Много ядосан!
    Не, не, не! С нищо не са ни виновни румънските туристи! Русенските катаджии са за бой и ебане! Ама от гъза в устата! Изроди непотребни, сложете една патрулка с двама тюмбела преди разклона за Николово. Като видите кола с българска регистрация размахвайте шибаните палки и обяснявайте, че има тапа, а не 2000 човека пътуващи за Мартен, Сливо Поле и т.н. да се набиваме и ние в тоя кошмар! Ще си заобиколим, ще изгорим малко повечко гориво, но няма и ние допълнително да пълним "тапата". До първата отбивка /забранена за обратен завой/ ми отне час! За да се върна и да си мина през Николово! Един час лопам на място в тая жега. Честно, за чий хуй са ни катаджии? За чий ми седят на кръговото на дунав мост?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари