Защо поп-фолк певецът Ангел е разхождан от болница в болница?

0
"Аз докато работих в дискотека не ме хвана вирусът, а ме хвана когато ни затвориха. Тогава се заразих, а не от дискотеките", казва  приживе поп-фолк певеца
"Аз докато работих в дискотека не ме хвана вирусът, а ме хвана когато ни затвориха. Тогава се заразих, а не от дискотеките", казва приживе поп-фолк певеца Снимка: Фейсбук

Проверки започнаха след внезапната смърт на поп-фолк певеца Ангел

Изпълнителят почина след усложнения от Ковид-19. За Βulgaria ON AIR директорът на 5-та градска обяви каква е причината изпълнителят да бъде преместен от едно лечебно заведение в друго.

В края на лятото, когато здравните власти обявяват, че отново затягат мерките и затварят нощните заведения в социалните мрежи, поп-фолк певецът изразява своето възмущение за рестрикциите.

"Тука за 2 години колко дискотеки съм обиколил, в колко места съм пял, не ме е хванало нито от дискотека, нито нищо. Аз докато работих в дискотека не ме хвана вирусът, а ме хвана когато ни затвориха. Тогава се заразих, а не от дискотеките", казва тогава, починалият онзи ден Ангел.

Вирусът, с който вече повече от година целият свят се бори, поваля и поп-фолк певеца. Така започва лутането от болница в болница, където Ангел търси вариант да бъде хоспитализиран. Неотлъчно до него е и годеницата му Христина.

"В две болници отива, казва че е болен и не искат да го приемат, изобщо не ги интересува. Защото нямал в момента положителен ПСР тест, това ми го казва той. Остава вкъщи 5 - 6 дни и накрая се съгласяват в само 5-та градска", каза пред Bulgaria ON AIR годеницата на починалия певец, Христина Пейкова.

Така на 14 септември Ангел е приет в 5-та градска болница с двустранна пневмония.

"След направен преглед, консултация и рентгенография е установена двустранна, тежка, напреднала бронхопневмония и веднага е бил приет в Ковид отделението. След назначената терапия е имало известно подобрение, но рязко се е влошил на 23 септември сутринта", каза директорът на директор на 5-та градска болница д-р Борил Петров.

Въпреки първоначалното подобрение, сатурацията на изпълнителя пада. Затова от здравното заведение решават пациентът да бъде преместен в друга болница.

"Това е принудило нашия екип той да бъде приведен в болница, в която разполагат с интензивни легла, ако се наложи да бъде интубиран", уточни пред нашата камера д-р Борил Петров.

Според годеницата на Ангел, новото лечение не е дало резултат.

"Слагат го на кислород, който е на макс. Той ми казва, че това не му повлиява добре и гърлото му гори. Аз звъня в болницата и питам това нормално ли е. Те ми обясниха, че от кислорода лигавицата изсъхва. Аз им казах, че той не може да диша, а те ми отговориха, че това, едва ли не, не ги интересува", разказва още Христина Пейкова.

От ИСУЛ заявиха, че са направили вътрешна проверка. Направените анализи на лечебното заведение не са открили нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук