Защо моторист, катастрофирал заради разлята нафта, не може да получи обезщетение?

1
Мъжът изпаднал в абсурдна ситуация в София - полицаи искали да му напишат акт
Мъжът изпаднал в абсурдна ситуация в София - полицаи искали да му напишат акт Видео: NOVA

Мъжът изпаднал в абсурдна ситуация в София - полицаи искали да му напишат акт

Моторист самокатастрофира в София заради разлята нафта на оживен булевард. Мъжът изпаднал в абсурдна ситуация, защото полицаите казали, че ще му напишат акт за несъобразена скорост, въпреки че карал с 15 км/ч.

Мъжът поискал протокол за пред застраховател, но му отказали. Препоръчали му да търси друг вариант за покриване на щетите, например в съда.

Инцидентът става на кръгово кръстовище в „Младост”. Адриан Йосифов спира, след което потегля. Моторът обаче се хлъзга и пада. Оказва се, че на платното има разлята нафта. Звъннал на 112 и изпратили патрулен автомобил.

Предложиха ми да ми напишат акт за несъобразена скорост, който да представя пред каското”, разказа Адриан Йосифов, предава NOVA.Попитах ги каква е съобразената скорост в такава ситуация. Отговориха ми: „Съжаляваме, нямаме дефиниция за несъобразена скорост. Всяка една скорост е несъобразена, когато има ПТП”. Помолих полицая да бута мотора и да го бута, да видим дали няма да падне”, разказва Йосифов. „Взеха ми проба за алкохол и ми казаха, че няма да ми дадат протокол, щом не искам да ми напишат акт”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ...
    Ама, че глупости в тази статия. Първо, нафтата не е вазелин и просто като минеш върху разлята нафта, няма как да се подхлъзнеш и да паднеш. А второто, мотоциклет да се движи с 15 км/ч ... Има ли нужда да казвам повече?
  • 4
    2
    666
    И аз съм имал подобни преживявания с "несъобразена скорост". Че една руса тотя от Кат Русе ми се святкаше, че и 5 км/ч можело да е несъобразена скорост. Е, съда обаче реши друго. Моя акт отиде в канала, адвоката ми си взе паричките от Кат, пък самия Кат освен хонорара му плати и съдебните разноски. Но на тях не им дреме. Заплатките си вървят.
  • 8
    1
    Галюн таймс
    Един единствен член обезмислящ целият Закон,за движение по пътищата-"Несъобразена скорост "...минеш през дупка-съдереш гума и изкривиш джанта-"несъобразена скорост "-на дупката там и е мястото-ти,къде бързаш,че не я видя...но улеснява живота на някого този член...на кой ли... ;-Х
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари