Защо криете катастрофата в квартал "Дружба"?

2

Този въпрос ни зададе русенец, който е станал свидетел на катастрофа между два тролейбуса.

Гражданинът разказа пред Dunavmost.bg, че вчера сутринта малко след 6:00 часа на улица "Даме Груев" в квартал "Дружба 3" са се ударили два тролейбуса.

"Незнайно защо, единият потегли назад и се удари в стоящия зад него тролейбус. За щастие, шофьорът имал леко нараняване на крака и се отървал само с уплаха.", това разказва свидетелят на инцидента. 

Ние се разходихме до автопарка на ЕГГЕД и видяхме, че наистина има превозно средство с щети, което е претърпяло инцидент. От пресцентъра на МВР в Русе няма информация за този случай, което поражда много въпроси.

Изглежда, че гражданинът има по-лични взаимоотношения с ЕГГЕД - Русе, защото ни разказа още смущаващи факти за градския транспорт и условията на труд там.

Шофьорите нямали светлоотразителни жилетки, лиспвали аптечки за бърза помощ и си прехвърляли пожарогасители, защото нямало за всички. Липсвали елементарни условия на труд, като тоалетна, вода и т.н.

Толкова много се тръбеше за "Интегрирания градски транспорт" в Русе, а се оказва, че е било много шум за нищо. Градския транспорт е с много остарял автопарк, не се спазват разписанията и електронните табла са на китайски език.

Дано следващата година Русе да стане "Европейски град на транСПОРТА" и нещата да се подобрят. А дано, ама надали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари