Защо гръцки и македонски медии пишат, че е мъртво момичето, направило снимките от спалнята на премиера?

1
Публикацията в македонския в. „Вечер“
Публикацията в македонския в. „Вечер“

Множество гръцки и македонски медии тиражират информация, че на остров Санторини е намерено мъртво момичето, направило снимките на спящия премиер и чекмеджето с пачки и злато

Дори сериозни издания като един от трите най-големи гръцки вестници „Та неа”, пуснаха тази съмнителна информация, като сочат за източник българския сензационен сайт „Истинските новини”, който публикува измислици, пише E-vestnik.

„Та неа” сочи като източник и македонски медии. Същата информация е публикувана и в македонския в. „Вечер” и др. Според публикацията, момичето е от Пловдив и е намерено със счупен врат още на 20 юли. Тази новина препечатват още много гръцки сайтове. Някои се позовават и на гръцкия сайт „Балкански перископ”.

Новината, която се позовава на съмнителен български сайт, се появява в сериозни гръцки и македонски издания.

Защо?

Причините са, че докато големите български медии се правят, че въобще няма такива снимки, в чужбина припознават в образа на българския премиер мафиот. Не го взимат за сериозен политик. И затова си позволяват да го свързват с такива новини.

Най-малкото у нас медиите не питат премиера Борисов кой го е снимал докато спи. Невъзможно е той да не знае кого е допуснал в къщата си, кой може да се разхожда там, докато той спи.

В неговата резиденция има специален режим на достъп и строга охрана, строги правила, охраната няма право да се качва в спалнята му, тя пази сградата отвън и на входовете на резиденцията. Има камери, има дежурства, има записани посетители. От НСО съобщиха, че според тяхната проверка не е нарушаван режимът на влизане.

Самият Борисов дължи отговор. Не може всички големи медии да се правят, че все едно нищо не се е случило.
Досегашните му обяснения за снимката бяха, че „спинкам сладко”. А за снимките с пачки и злато в чекмеджето твърдеше, че са постановка, „пратили ми шпиони да ме снимат”.

Няма отговор какви са тия шпиони, които могат тайно да проникнат в премиерската спалня, без НСО да разбере? И четири пъти да внасят и изнасят пачки и злато, за да ги аранжират там да ги снимат. И това се случва в продължение на година и половина.
Другата нелепост от обясненията на Борисов беше, че президентът го снимал с дрон – това го цитираха и чужди медии, така, както цитираха преди години Борисов да обвинява Доган, че е поръчал да го убият.

Цялото общество е заложник на параноята на българския премиер. Заложник става и държавата, защото по света публикуваха тези снимки и разпространяват версии, които представят в неблагоприятна светлина България.

Колко време е нужно на българската прокуратура да разкрие кой е автор на снимките? Колко време е нужно на български медии да зададат този въпрос на самия премиер – кой ви снима докато спите? Кого пускахте при вас?

На пресконференция през юни, която Борисов даде заради снимките и записите, с целия актив на ГЕРБ зад гърба си, той първо предположи, че компроматът е подготвен преди година – по време на подготовката на европейските избори, когато се е срещал там със съпартийците си.

Допусна, че може да го е записал някой член на ГЕРБ, намеквайки за Цветан Цветанов. Самият Цветанов същия ден обяви, че напуска ГЕРБ, а по-късно заяви, че снимките са правени от жена.

Коя е тази жена? Или жени?

Кое е момичето от снимките, разнасяно из гръцки и македонски медии?

Когато неизвестен сайт писа, че Борисов си е купил гръцки остров, никоя медия не му обърна внимание. Тогава реагира само премиерът, който направи гневни изявления пред журналисти в Брюксел, да опровергае.

Сега не един неизвестен сайт, а множество чужди сайтове тиражират отново сензационна новина.

Кой и как ще реагира да я опровергава?

И няма ли най-после да отговорят на въпроса кой направи тези снимки?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари