Защо един студент преби до смърт безпомощен човек на улицата?

0
Оставиха под домашен арест 19-годишния убиец от Търново
Оставиха под домашен арест 19-годишния убиец от Търново Видео: TV7

Николай Белчев нанесе без причина жесток побой на 41-годишния Петко Петков и го уби

Окръжният съд във Велико Търново остави под домашен арест 19-годишния Николай Белчев, заподозрян за убийството на 41-годишния Петко Петков, когото пребил до смърт, без причина.

Случаят разтърси обществеността в Горна Оряховица с жестокостта си. 19-годишният студент във Военния университет Николай Белчев е единственият заподозрян за убийството на 41-годишния Петко Петков. Трагичната история се разиграва в ранната утрин на 29 март.

Прибирайки се от дискотека, към 5:30 часа, компания от трима души, сред които и Николай Белчев, тръгват с лек автомобил от Горна Оряховица към съседния град Лясковец за банички. Спират колата до олюляващия се Петков, работник в горнооряховските Захарни заводи, който по същото време се прибира от фирмено парти.

Без причина Белчев нанася побой на безпомощния мъж, след което изчезва от мястото на инцидента със своите приятели. Съвестта на компанията обаче проговаря и на връщане към Горна Оряховица спират да проверят какво е състоянието на непознатия мъж. Докато го вдигат от земята, подпийналият Петков отправя обида към бияча си. Това провокира Белчев да му нанесе още удари, които се оказват смъртоностни.

Младежите бягат от мястото на инцидента, а безжизненият Петков е намерен половин час по-късно. Мъртъв. Предполага се, че приятел е издал Белчев на баща си, а той от своя страна – на полицията. Едва вечерта Николай е задържан.

Тримата младежи са буйни и са известни с безпаметните си партита из горнооряховските дискотеки. Разполагат с пари и имат самочувствие, коментират техните действия горнооряховчани. Според източници от съда, единият от разпитваните за инцидента е носил часовник за 12 хиляди лева. Прокуратурата повдигна обвинение за причиняване на телесна повреда. Действието е придружено от убийство по непредпазливост.

Законът предвижда лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години. За сравнение за кражба се предвиждат от 1 до 10 години затвор. Тези обстоятелства позволиха на съда да пусне под домашен арест Николай до насрочване на съдебно заседание за разглеждане случая на побойника, който остава единственият заподозрян за убийството на напълно невинния Петко Петков.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари