Защо АПИ абдикира?

6
Явно ръководството на АПИ не счита за нужно да уведомява гражданите какво е положението с пътищата
Явно ръководството на АПИ не счита за нужно да уведомява гражданите какво е положението с пътищата Снимка: БГНЕС

Явно ръководството на АПИ не счита за нужно да уведомява гражданите какво е положението с пътищата

Това, че от Агенция „Пътна инфраструктура“ не се справиха със зимното почистване на по-голямата част от републиканската пътна мрежа е повече от очевидно. Всички добре знаем, че не се случва и за първи път „зимата да ни изненада“ или по-скоро да изненада отговорните институции, защото през ноември едва ли някой очаква да има летни горещини. Обаче за тези, които мога да четата между редовете стана ясен един много съществен проблем. За първи път се наложи затварянето на автомагистрали. В крайна сметка нито снегът беше толкова много, нито пък валя твърде продължително, само че лошото управление на държавната „Автомагистрали“ ЕАД си пролича най-ярко именно в критичните часове на съботната нощ.

Аз ще се абстрахирам от това, че от АПИ дори не благоволиха да дадат един брифинг по повод ситуацията и да разяснят кои пътища са отворени и кои не. Аз напълно разбирам това, че обилният снеговалеж е извънредна ситуация, но не разбирам поради каква причина никой не изпращаше периодична информация за състоянието на републиканската пътна мрежа. За съжаление това се повтаря за втори пореден уикенд и вероятно така ще бъде и занапред. Явно ръководството на АПИ не счита за нужно да уведомява гражданите какво е положението с пътищата.

На отделни места, там където все още директорите на областните пътни управления не са сменени имаше ясно открояваща се организация и нещата се случваха с рутина. Но на отсечките, които поддържат от „Автомагистрали“ ЕАД с новия им директор Иван Станчев положението беше катастрофално. Ако миналата година нямаше сняг и тогава не си проличаха толкова много липсата на мениджърски качества и какъвто и да е опит в борбата със снега, то тази година, стана крещящо ясно, че държавната „Автомагистрали“ ЕАД е един потъващ кораб без капитан. И ако вие се питате защото министъра на регионалното развитие и благоустройството не сменя директора на държавната фирма, то повярвайте ни и аз си задавам същите тези въпроси, но под дълбокия сняг вероятно има заровено нещо, което е невидимо за очите, или поне за нас обикновените хора, на които ни се налага да пътуваме по българските пътища.

Диана Русинова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    до 9
    За какво да ти плащат неустойки?!? Ти някакъв договор имаш ли с тях и ако имаш какво пише вътре?!?
  • 0
    9
    Другаря
    Когато липсва държава става така затварят магистрали спират тока за 24часа и повече и вместо да плащат неустоими и да ги глобят те им благодарят и казват ами вали сняг
  • 6
    8
    Анонимус
    В т.н. държавно дружество "Автомагистрали" ЕАД, освен с клюки и интриги с друго не се занимават. Никой не работи, защото работещите служители ги изгониха или напуснаха. Останаха само некадърниците довлечени от директора Станчев.
  • 9
    7
    Тони
    Агенция престъпни изроди, АПИ
  • 10
    6
    Гражданин
    Аз, като плащащ заплати на тия безхаберници искам да изчезнат.Никой работодател не търпи мързеливи.Ние до кога ще търпим тези , които не правят нищо?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари