Защитници на Симеонов: Всичко, което се прави в държавата, е благодарение на него

0
Националното сдружение "Българска домашна ракия" защитава вицепремиерът
Националното сдружение "Българска домашна ракия" защитава вицепремиерът Снимка: БГНЕС

Защитниците на вицепремиера Валери Симеонов отмениха насрочения за утре протест в подкрепа на оставането му във властта, след като самият той ги призова за отмяна.

Решението е взето, защото така сме преценили, обясни пред Дарик Иван Новоселски от Националното сдружение "Българска домашна ракия", един от организаторите на контрапротеста.

В отменената инициатива за защита на вицепремиера се включиха също Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, националните работодателски организации, както и Асоциацията за здравословно хранене на децата, от която обявиха, че Валери Симеонов допринася за стабилното управление на страната чрез разкриване на сделки, спиране на кражби и смелост това бъде казвано на глас.

Националното сдружение "Българска домашна ракия", в което членуват над 1500 казанджии, застава твърдо зад вицепремиера Валери Симеонов. Сред причините е подкрепата от страна на Симеонов към дребните собственици на казани, посочи Иван Новоселски, председател на управителния съвет на сдружението.

Всичко, което се прави в тази държава, е благодарение на Валери Симеонов. Ние го защитаваме, защото той ни защити едно време, когато пуснаха този закон и не трябваше да работим в годината 6 месеца. Именно той ни защити и той ни покри. Неговата партия ни осигури и автобуси и всичко“, каза Новоселски.

Сред мотивите за защита на вицепремиера е и неравенството между отделните групи от хора с увреждания.

Пенсионер с един крак, който няма кой да го гледа, той е на 200 лева, а за инвалидите го гласуваме в Народното събрание и им подсигуряваме 930 лева. Точно тези, които вдигат стачка сега и искат оставката на Валери Симеонов“, допълни той.

От Асоциацията за здравословно хранене на децата също подкрепиха вицепремиера Валери Симеонов, в името на стабилността на държавата и излизането от омагьосания кръг на постоянното провеждане на избори.

„Кой какво е казал, Валери Симеонов или Волен Сидеров, къде са ги заснели, това си е тяхна отговорност. Те си носят пълна отговорност какво са казали. Дали ще се извинят, или не, никой не го успокоява едно извинение. Въпросът е стабилно правителство и този народ да се развива. Народът бяга от тази държава“, каза Иван Дойчев, заместник-председател на асоциацията.

Дойчев посочи и своето виждане за приноса на Валери Симеонов към стабилното управление на държавата:

"Понастъпи този и онзи по някакъв начин за някакви сделки, приватизации. Той не се свени да го покаже. Изкара някои хора, че трябват да връщат някакви пари. Ние искаме да спре кражбата на тази държава и някой да има смелост да излиза и да го казва“.

По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов благодари на защитниците си и ги призова да отменят протестната демонстрация, тъй като тя не е необходима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари