Започват валежи от дъжд

0
Какво ще бъде времето през уикенда
Какво ще бъде времето през уикенда Снимка: ThinkStock/Getty Images

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.

Минималните температури ще са предимно между 7 и 12 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Сутринта в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня облачността ще е по-често значителна и на места в югоизточната половина от България ще превали. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен, североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 19 и 24 градуса, за София - около 19 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, преди обяд - ниска слоеста. В следобедните часове, главно по южното крайбрежие, ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 19-21 градуса. Температурата на морската вода е 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е разкъсана, в масивите от източната половина от страната - предимно значителна. На места в Източните Родопи, Сакар и Странджа ще превали. Ще духа умерен, по високите и открити части - до бурен, вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

В петък и в събота времето и температурите ще се задържат без съществена промяна. Над югоизточната половина от страната облачността ще е по-често значителна, на места там са възможни и слаби превалявания. Над северозападните райони ще преобладава слънчево време.

Сутрин на места в низините и котловините ще има условия за ниска облачност или мъгла. В нощните часове и рано сутрин ще бъде почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари