Започват проверки на водните басейни в Русе

0
Започват проверки на водните басейни в Русе
Снимка: dobrinite.com

Започна проверка на готовността на водните басейни на територията на Община Русе за ползването им като места за къпане през летния период. Това са открити и закрити плувни басейни в училища, спортни клубове, почивни бази, детски заведения и хотелски комплекси, информират от местната власт.

Проверките се извършват със заповед на кмета на Община Русе Пламен Стоилов от междуведомствена комисия, в чийто състав влизат експерти от отдел „Обществено здраве“, Регионалната здравна инспекция, БЧК и инспектори от група „Териториална полиция“ към Първо и Второ „Полицейско управление“ - Русе. В срок до три дни след извършването на проверката на всеки обект, комисията излиза с протокол, съдържащ становище за разрешаване ползването му през летния сезон.

В заповедта на кмета на Община Русе се посочват и местата, забранени за къпане – езерото в местността лесопарк "Липник“, неохраняеми басейни, открити канали, язовири, територии по поречието на река Дунав и река Лом, в района на Лимана.

Кметовете на населените места са задължени да осигурят безопасността на откритите канали, изкопи и микроязовири, разположени на територията на кметството. През летния период, от 1 май до 30 октомври, стопаните на водни площи трябва да поставят съответните забранителни, предупредителни и информационни знаци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари