Започва разследване за изнудване след сигнал срещу Васил Божков

0
Съобщението на прокуратурата идва след подаден в началото на декември сигнал от бившите съдружници на Васил Божков
Съобщението на прокуратурата идва след подаден в началото на декември сигнал от бившите съдружници на Васил Божков

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за изнудване след получаването на сигнал, свързан с хазартната дейност на бизнесмена Васил Божков.

Съобщението на прокуратурата идва след подаден в началото на декември сигнал от бившите съдружници на Васил Божков – братята Цветомир и Боян Найденови и техния баща Стефан Найденов. В момента те са в тежък конфликт с Божков, като твърдят, че той се опитва да отнеме голяма част от бизнеса им, свързан с марката "Ефбет".

Спецпрокуратурата е изискала официални справки от Държавната комисия по хазарта (ДКХ) дали са налагани принудителни административни мерки по Закона за хазарта (отнемане на лиценз) на компаниите "Еврофутбол", "Ефбет", "Ефбет партнерс", "Нове холдинг" и "Еврофутбол лимитед", съобщава държавното обвинение.

Прокуратурата се интересува и за всякакъв друг вид нарушения, за които са били санкционирани компаниите.

От Министерство на финансите е изискана информация дали на тези компании са правени данъчни ревизии и проверки от Националната агенция за приходите, както и дали са били констатирани данъчни нарушения и задължения.

Изискани са данни за влезли в сила ревизионни актове и за проведени принудителни изпълнения за събиране на публични вземания, съобщава прокуратурата.

Братята, които в миналото са се опитали да получат лиценз за лотарийна игра, подобна на "Националната лотария" на Божков, изнесоха и данни, че дружеството му е било облагано по занижена данъчна ставка, в резултат на което бюджетът е ощетен с над 250 млн. лв.

В момента по сигнала тече финансова инспекция, назначена от министър Владислав Горанов, а комисията по хазарта вече призна, че действително е облагала държавното тото и частните лотарии на Божков с различни такси за едни и същи хазартни игри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари