Започва изплащането на пенсиите за месец май

0
Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график
Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график

Изплащането на пенсиите за май ще се извършва между 9-о и 20-о число на месеца

Заради трите почивни дни за Гергьовден – 6 май, редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях започва на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък).

Пенсионерите, които получават парите си по банков път,  вече са ги получили.

Едновременно с пенсиите отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „ковид добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    за кой ли път, за кой ли...
    И пак, и отново на улица Чипровци, блок Колос, банкоматът на ДСК не работи.
  • 4
    2
    Продължаваме промяната
    Оставиха за празниците пенсионерите без пари! Можеха още на 5-то число да ги изплатят, както НОИ са го правили в предходни години.
  • 7
    1
    Плюс - минус
    Това не са пенсии. Това е някаква си подхвърлена милостиня. В Европа пенсиите са между 60 и 80 процента, а в България около 40% от получаваната заплата. В първите 4 години на своето диктаторско управление ББ не индексира пенсиите дори с една стотинка. Днешните управляващи уж обещаха преизчисляване с по-висок коефицвнт, но улисани да настаняват т.н. бежанци в луксозни черноморски курорти, забравиха за българските пенсионери.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари